Op de koffie bij Vishandel Ten Boekel

'Op 14 juni is de Nieuwe Haring verkrijgbaar; kom langs om te proeven'

Monique ten Boekel is de eigenaresse van Vishandel Ten Boekel op het Bachplein. Zij vierde vorig jaar het 20-jarig jubileum van de winkel en daar is zij best trots op. Vandaag gaan wij haar beter leren kennen ;-)!

vishandel ten boekel heemskerk

Met een grote lach wordt een klant door Monique geholpen

Monique (36 jaar) is opgegroeid in de vis. Haar vader heeft altijd in een viswinkel gewerkt, eerst op de Beethovenstraat bij Van Slooten Vis en later bij Henk Schoorl (nu Vishoek) in de Maerten van Heemskerckstraat in Heemskerk. Daarna is het gezin naar Bussum verhuisd om daar zelf een viswinkel te starten. Monique is als eerste teruggekomen naar Assendelft, waar ze nog steeds woont met haar man Niels en de kinderen Jesse van 9 jaar en Nikki van 5 jaar. De rest van de familie volgde daarna ook  weer richting Noord-Holland.

Tante Karin is de jongste zus van haar vader en was sinds 1996 eigenaresse van de huidige winkel op het Bachplein. In 2005 heeft Monique de winkel van haar overgenomen om haar eigen bedrijf te starten. Inmiddels heeft ze met Priscilla en Sandra als de vaste medewerkers in de winkel en medewerkers voor de zaterdag een heel team om haar heen gebouwd en is het altijd gezellig. Tante Karin is nog steeds werkzaam, maar nu bij een cateringbedrijf.

De verse vis wordt 2 tot 3 keer per week uit IJmuiden gehaald en af en toe zit er een speciaal pareltje tussen die zij graag naar de winkel haalt om te verkopen of lekkere hapjes van te maken, want regelmatig maakt zij een proeverij van kleine hapjes of wraps, zodat je eerst lekker kunt proeven voordat je de vis koopt.

In haar spaarzame vrije tijd geniet ze van haar gezin, gaat ze graag op vakantie en maakt zij armbandjes van kralen en stof. De verzameling is inmiddels zo groot geworden dat ze erover nadenkt om hier een goed doel voor te vinden of te verkopen.

Nieuwe Haring
Op woensdag 14 juni zal de eerste Nieuwe Haring worden gepresenteerd en zoals gewoonlijk wordt daarvoor altijd een feestje gevierd. Volg Vishandel Ten Boekel op Facebook om op de hoogte te blijven van de speciale acties!

vishandel ten boekel bachplein heemskerk

Verloting cadeaubon
Namens Monique mogen wij een cadeaubon ter waarde van € 25,00 verloten onder de fans van Heemskerk Online. Hou je van vis  of wil je de Nieuwe Haring uitproberen? Doe dan mee met de verloting en laat hier je bericht achter. Op 28 juni a.s. zullen we de winnaar of winnares bekend maken!

Mede namens Monique en haar team: veel succes en hopelijk tot snel bij Vishandel Ten Boekel!

Vishandel Ten Boekel
Bachplein 11